Publication type: Contribution to magazine or newspaper
Title: Nachhaltiges Energiemanagement in der Lebensmittelindustrie
Authors: Buchli, Jürg
Published in: Lebensmittel-Technologie
Volume(Issue): 46
Issue: 10
Page(s): 14
Pages to: 16
Issue Date: 2013
Publisher / Ed. Institution: Binkert Medien
ISSN: 0256-6575
Language: German
Subjects: Energiemanagement; Lebensmittel; Prozess
Subject (DDC): 333.79: Energy
338.927: Environmental economics and sustainable development
Abstract: Für die Fachstelle Nachhaltigkeit und Energie an der ZHAW in Wädenswil sind Lebensmittel als «Mittel zum Leben» unverzichtbar. Der dafür notwendige Energieaufwand sollte aber möglichst nahe beim physikalischen Minimum liegen, das sich berechnen lässt. Dieses Energieminimum bezeichnet die Fachstelle als Benchmark. Ein daran orientiertes Energiemanagement lässt sich als nachhaltig bezeichnen.
URI: https://digitalcollection.zhaw.ch/handle/11475/13218
Fulltext version: Published version
License (according to publishing contract): Licence according to publishing contract
Departement: Life Sciences and Facility Management
Organisational Unit: Institute of Food and Beverage Innovation (ILGI)
Appears in collections:Publikationen Life Sciences und Facility Management

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Buchli, J. (2013). Nachhaltiges Energiemanagement in der Lebensmittelindustrie. Lebensmittel-Technologie, 46(10), 14–16.
Buchli, J. (2013) ‘Nachhaltiges Energiemanagement in der Lebensmittelindustrie’, Lebensmittel-Technologie, 46(10), pp. 14–16.
J. Buchli, “Nachhaltiges Energiemanagement in der Lebensmittelindustrie,” Lebensmittel-Technologie, vol. 46, no. 10, pp. 14–16, 2013.
BUCHLI, Jürg, 2013. Nachhaltiges Energiemanagement in der Lebensmittelindustrie. Lebensmittel-Technologie. 2013. Bd. 46, Nr. 10, S. 14–16
Buchli, Jürg. 2013. “Nachhaltiges Energiemanagement in der Lebensmittelindustrie.” Lebensmittel-Technologie 46 (10): 14–16.
Buchli, Jürg. “Nachhaltiges Energiemanagement in der Lebensmittelindustrie.” Lebensmittel-Technologie, vol. 46, no. 10, 2013, pp. 14–16.


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