Please use this identifier to cite or link to this item:
https://doi.org/10.21256/zhaw-18350
Publication type: | Contribution to magazine or newspaper |
Title: | Maischekontaktzeit : wann und wie lange? |
Authors: | Häfele, Martin Flüeler, Thomas Kümin, Nadja Bernath, Konrad Hühn, Tilo |
et. al: | No |
DOI: | 10.21256/zhaw-18350 |
Published in: | Obst- und Weinbau |
Volume(Issue): | 2019 |
Issue: | 15 |
Page(s): | 24 |
Pages to: | 26 |
Issue Date: | 29-Aug-2019 |
Publisher / Ed. Institution: | Verein Publikationen Spezialkulturen |
ISSN: | 1023-2958 |
Language: | German |
Subjects: | Maischekontaktzeit; Rotwein; Kaltstandzeit; Nachmazeration |
Subject (DDC): | 663: Beverage technology |
Abstract: | Die Verlängerung der Kontaktzeit zwischen Saft und Maische ist gängige Praxis um das im Weinberg angelegte Gerbstoff- und Aromapotenzial voll auszuschöpfen. Doch wie lange und zu welchem Zeitpunkt? Die vorliegende Arbeit zeigt die Unterschiede verschieden langer Maischekontaktzeiten vor- bzw. nach der Gärung und deren Einfluss auf die Weinqualität. |
URI: | https://digitalcollection.zhaw.ch/handle/11475/18350 |
Fulltext version: | Published version |
License (according to publishing contract): | Licence according to publishing contract |
Departement: | Life Sciences and Facility Management |
Organisational Unit: | Institute of Food and Beverage Innovation (ILGI) |
Appears in collections: | Publikationen Life Sciences und Facility Management |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2019_ Haefele_Maischekontaktzeit_ZOW.pdf | 549.25 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
Häfele, M., Flüeler, T., Kümin, N., Bernath, K., & Hühn, T. (2019). Maischekontaktzeit : wann und wie lange? Obst- und Weinbau, 2019(15), 24–26. https://doi.org/10.21256/zhaw-18350
Häfele, M. et al. (2019) ‘Maischekontaktzeit : wann und wie lange?’, Obst- und Weinbau, 2019(15), pp. 24–26. Available at: https://doi.org/10.21256/zhaw-18350.
M. Häfele, T. Flüeler, N. Kümin, K. Bernath, and T. Hühn, “Maischekontaktzeit : wann und wie lange?,” Obst- und Weinbau, vol. 2019, no. 15, pp. 24–26, Aug. 2019, doi: 10.21256/zhaw-18350.
HÄFELE, Martin, Thomas FLÜELER, Nadja KÜMIN, Konrad BERNATH und Tilo HÜHN, 2019. Maischekontaktzeit : wann und wie lange? Obst- und Weinbau. 29 August 2019. Bd. 2019, Nr. 15, S. 24–26. DOI 10.21256/zhaw-18350
Häfele, Martin, Thomas Flüeler, Nadja Kümin, Konrad Bernath, and Tilo Hühn. 2019. “Maischekontaktzeit : wann und wie lange?” Obst- und Weinbau 2019 (15): 24–26. https://doi.org/10.21256/zhaw-18350.
Häfele, Martin, et al. “Maischekontaktzeit : wann und wie lange?” Obst- und Weinbau, vol. 2019, no. 15, Aug. 2019, pp. 24–26, https://doi.org/10.21256/zhaw-18350.
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.