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dc.contributor.authorJenny, Maurus-
dc.contributor.authorTrachsel, Sonja-
dc.contributor.authorBaur, Priska-
dc.date.accessioned2018-02-28T12:59:42Z-
dc.date.available2018-02-28T12:59:42Z-
dc.date.issued2017-11-
dc.identifier.urihttps://digitalcollection.zhaw.ch/handle/11475/3311-
dc.description.abstractEating out is becoming increasingly popular. Therefore, gastronomy has more and more of an influence on nutrition. From an ecological and health perspective and due to the fact that it is in the interest of animals, moderate consumption of animal products would be preferable. The present working paper analyses the curricula and teaching materials of chefs and gastronomy professionals in Switzerland. The focus lies on the communicated significance of animal foodstuffs. The extent to which the impacts of nutrition on the environment, health and animals are addressed in education will be examined. The results show that curricula and teaching materials do not address the ecological impact of animal production. The health effects of the consumption of animal foodstuffs are discussed in more detail. Animal husbandry is not described. 90 percent of recipes contain animal products/foodstuffs. The fact that that the average meat consumption in Switzerland is several times higher than that recommended for a balanced diet is not mentioned. The issue of the ovo-lacto-vegetarian diet is broached and evaluated positively from a health perspective. Exclusively plant-based nutrition is advised against. The term flexitarianism as a new trend towards moderate meat consumption does not appear in the teaching materials. Also not taken into consideration is the fact that the target audience for plant-based meals consists increasingly not only of vegetarians or vegans.de_CH
dc.format.extent46de_CH
dc.language.isodede_CH
dc.publisherZHAW Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaftende_CH
dc.relation.ispartofseriesNOVANIMAL Working Papersde_CH
dc.rightshttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/de_CH
dc.subjectErnährungde_CH
dc.subjectBildungsplande_CH
dc.subjectUmweltde_CH
dc.subjectGesundheitde_CH
dc.subjectTierede_CH
dc.subjectKochde_CH
dc.subjectRestaurationsfachleutede_CH
dc.subjectBerufsbildungde_CH
dc.subjectSchweizde_CH
dc.subjectVegetarischde_CH
dc.subjectVegande_CH
dc.subjectNahrungsmittelde_CH
dc.subjectGastronomiede_CH
dc.subjectFleischde_CH
dc.subjectFlexitarische Ernährungde_CH
dc.subjectLebensmittelde_CH
dc.subjectLehrmittelde_CH
dc.subject.ddc370: Bildung und Erziehungde_CH
dc.subject.ddc640: Hauswirtschaft und Familienlebende_CH
dc.titleUmwelt, Gesundheit und Tiere in den Lehrmitteln für Köchinnen und Köche und Restaurationsfachleutede_CH
dc.typeWorking Paper – Gutachten – Studiede_CH
dcterms.typeTextde_CH
zhaw.departementLife Sciences und Facility Managementde_CH
zhaw.organisationalunitInstitut für Umwelt und Natürliche Ressourcen (IUNR)de_CH
zhaw.publisher.placeWädenswilde_CH
dc.identifier.doi10.21256/zhaw-1403-
zhaw.funding.euNode_CH
zhaw.originated.zhawYesde_CH
zhaw.series.number3de_CH
zhaw.funding.snf406940_166764de_CH
zhaw.webfeedGeography of Foodde_CH
zhaw.funding.zhawNOVANIMAL Innovationen in der Ernährungde_CH
Appears in collections:Publikationen Life Sciences und Facility Management

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Jenny, M., Trachsel, S., & Baur, P. (2017). Umwelt, Gesundheit und Tiere in den Lehrmitteln für Köchinnen und Köche und Restaurationsfachleute. ZHAW Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften. https://doi.org/10.21256/zhaw-1403
Jenny, M., Trachsel, S. and Baur, P. (2017) Umwelt, Gesundheit und Tiere in den Lehrmitteln für Köchinnen und Köche und Restaurationsfachleute. Wädenswil: ZHAW Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften. Available at: https://doi.org/10.21256/zhaw-1403.
M. Jenny, S. Trachsel, and P. Baur, “Umwelt, Gesundheit und Tiere in den Lehrmitteln für Köchinnen und Köche und Restaurationsfachleute,” ZHAW Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften, Wädenswil, Nov. 2017. doi: 10.21256/zhaw-1403.
JENNY, Maurus, Sonja TRACHSEL und Priska BAUR, 2017. Umwelt, Gesundheit und Tiere in den Lehrmitteln für Köchinnen und Köche und Restaurationsfachleute. Wädenswil: ZHAW Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften
Jenny, Maurus, Sonja Trachsel, and Priska Baur. 2017. “Umwelt, Gesundheit und Tiere in den Lehrmitteln für Köchinnen und Köche und Restaurationsfachleute.” Wädenswil: ZHAW Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften. https://doi.org/10.21256/zhaw-1403.
Jenny, Maurus, et al. Umwelt, Gesundheit und Tiere in den Lehrmitteln für Köchinnen und Köche und Restaurationsfachleute. ZHAW Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften, Nov. 2017, https://doi.org/10.21256/zhaw-1403.


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