Please use this identifier to cite or link to this item:
https://doi.org/10.21256/zhaw-5002
Publication type: | Contribution to magazine or newspaper |
Title: | Berufslehre Winzer und Weintechnologen : was ist anders? |
Authors: | Schumacher, Peter |
DOI: | 10.21256/zhaw-5002 |
Published in: | Obst- und Weinbau |
Volume(Issue): | 146 |
Issue: | 6 |
Page(s): | 6 |
Pages to: | 11 |
Issue Date: | 2010 |
Publisher / Ed. Institution: | Verein Publikationen Spezialkulturen |
ISSN: | 1023-2958 |
Language: | German |
Subject (DDC): | 370: Education 634: Orchards, fruits and forestry |
Abstract: | Seit dem 1. Januar 2009 gilt gesamtschweizerisch die neue Verordnung über die berufliche Grundbildung des Berufsfelds Landwirtschaft. Im letzten August hat die erste Winzer- und Weintechnologenklasse ihre Ausbildung nach dem neuen Schullehrplan am Berufsbildungszentrum Wädenswil (BZW) begonnen. Neu sind vor allem die Einführung der überbetrieblichen Kurse (ÜK) und die Erhöhung der Lektionenzahl von 1200 auf 1600, die etwa mit 480/420/700 Lektionen auf die drei Lehrjahre verteilt wird. Aber das Wichtigste bleibt: das duale System mit der parallelen Ausbildung in Betrieb und Berufsfachschule. |
URI: | https://digitalcollection.zhaw.ch/handle/11475/14799 |
Fulltext version: | Published version |
License (according to publishing contract): | Licence according to publishing contract |
Departement: | Life Sciences and Facility Management |
Organisational Unit: | Institute of Natural Resource Sciences (IUNR) |
Appears in collections: | Publikationen Life Sciences und Facility Management |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2010_Schumacher_Berufslehre_Winzer_und_Weintechnologen.pdf | 406.51 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
Schumacher, P. (2010). Berufslehre Winzer und Weintechnologen : was ist anders? Obst- und Weinbau, 146(6), 6–11. https://doi.org/10.21256/zhaw-5002
Schumacher, P. (2010) ‘Berufslehre Winzer und Weintechnologen : was ist anders?’, Obst- und Weinbau, 146(6), pp. 6–11. Available at: https://doi.org/10.21256/zhaw-5002.
P. Schumacher, “Berufslehre Winzer und Weintechnologen : was ist anders?,” Obst- und Weinbau, vol. 146, no. 6, pp. 6–11, 2010, doi: 10.21256/zhaw-5002.
SCHUMACHER, Peter, 2010. Berufslehre Winzer und Weintechnologen : was ist anders? Obst- und Weinbau. 2010. Bd. 146, Nr. 6, S. 6–11. DOI 10.21256/zhaw-5002
Schumacher, Peter. 2010. “Berufslehre Winzer und Weintechnologen : was ist anders?” Obst- und Weinbau 146 (6): 6–11. https://doi.org/10.21256/zhaw-5002.
Schumacher, Peter. “Berufslehre Winzer und Weintechnologen : was ist anders?” Obst- und Weinbau, vol. 146, no. 6, 2010, pp. 6–11, https://doi.org/10.21256/zhaw-5002.
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.